23948sdkhjf

Konkurstal på vej mod før-krise-niveau

Risikostyring er fortsat diæten for et tålmodigt dansk erhvervsliv, viser oktober måneds konkurstal fra data- og analysevirksomheden Experian.
Overskrifter om krise, ledighed og dalende forbrug tog ikke modet fra de danske virksomhedsledere i oktober måned.

Det konkluderer Experian, der med sin seneste analyse kan sætte en vigtig milepæl. For 11. måned i træk drejede færre nøglen om med en konkurs i forhold til samme måned sidste år, og konkurstallene er dermed tilbage på niveauet fra 2009.

Klarer sig godt efter omstændighederne
- I betragtning af den finansielle turbulens, der præger mediebilledet, klarer danske selskaber sig godt, siger kommunikationsdirektør Kim Bach, Experian.

- Når vi ser på oktober måneds konkurstal, og sammenholder dem med iværksætternes vilje til at etablere nyt, får vi billedet af et viljefast erhvervsliv, der har styr på drift, omkostninger og risici – og det gælder såvel i hovedstadsområdet som i regionerne, fortsætter han.

Hovedstaden reducerede i oktober antallet af konkurser med 45 %. Bornholm er nede på en enkelt konkurs, og der er positive takter i Sydjylland og Lolland-Falster, der oplever færre konkurser i oktober i år i forhold til sidste år ved samme tid. Både Bornholm, Sydjylland og Lolland-Falster kunne i oktober mønstre flere nyetableringer end sidste år ved samme tid.

Lille fald i iværksættervilje
Viljen til at sætte ny forretning i verden svækkedes med 1,1 procent i oktober måned 2011 i forhold til samme måned sidste år. Konkret etablerede 1.469 iværksættere nyt selskab i den forgangne måned mod 1.486 sidste år.

I Hovedstaden nåede antallet af nyetableringer i oktober op på 603 nye selskaber, 35 færre end sidste år samme måned. Ser man på de seneste 12 måneder, har der imidlertid samlet set været en stigning i antallet af nyetableringer på 2,1 procent.

Det er Bornholm, Hovedstaden og Fyn, som har haft størst mod på at etablere nyt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093