23948sdkhjf

Restauranter må stadig vente på genåbning

Restauranter står sammen med blandt andre efterskoler og højskoler uden for den aftale, som regeringen og Folketingets partier natten til fredag indgik som en yderligere udvidelse af genåbningen af Danmark.

Til gengæld får Frisører, køreskoler, domstole og "visse liberale erhverv" lov at åbne dørene igen fra mandag.

- Ingen har lyst til at holde Danmark lukket en dag mere end højst nødvendigt. Men vi må ikke gå hurtigere frem, end at vi stadig kan holde epidemien under kontrol, skriver Statsminister Mette Frederiksen (S) på Facebook.

- Jeg ved, at der har været mange ønsker, til hvad der skulle med i en udvidet åbning. Og der er meget, vi ikke kan imødekomme nu.

Statsministeren understreger, at yderligere åbning afhænger af danskernes adfærd den kommende tid.

Dialog forude

Ifølge en pressemeddelelse fra Statsministeriet er langt fra alle detaljer endnu er på plads i forbindelse med den forestående genåbning.

- Partierne vil i uge 17 fortsætte forhandlingerne om genåbningens fase 2 og yderligere faser med henblik på, en plan for Danmarks samlede vej ud af Coronakrisen. Målet er at skabe klarhed for hvornår yderligere restriktioner kan ophæves og under hvilke vilkår. Der laves både sundhedsfaglige og samfundsøkonomiske vurderinger af alle tiltag.

- Partierne noterer sig, at sundhedsmyndighederne har en række generelle anbefalinger om hygiejne, afstand mv. Men der kan fra sektor til sektor være yderligere tiltag, som bør tages, for at undgå smitte, skriver Statsministeriet, som nu nedsætter en række sektorpartnerskaber, hvor erhvervs- og lønmodtagerorganisationer og andre relevante organisationer skal indgå i dialog med myndighederne om, hvordan en genåbning kan foregå forsvarligt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094