23948sdkhjf

International gigant køber dansk succesfirma

Amerikanske Hill Phoenix køber den danske køleproducent Advansor, som forventer at fordoble antallet af ansatte i Aarhus over en femårig periode.
Advansor A/S er blevet solgt til Hill Phoenix for et ukendt millionbeløb.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse, mens Børsens kilder spekulerer i en købssum, der er ”nærmere 200 mio. kr. end 100 mio. kr.”.

Stort potentiale i USA
Aarhus-baserede Advansor har da også haft en yderst succesfuld levetid, siden firmaet blev stiftet i 2006 af Kim Christensen og Torben Hansen.

På få år har Advansor etableret sig som en af Europas absolut største producenter af CO2-baserede køleanlæg og varmepumper, som blandt andet leveres til supermarkeder, køle- og frostlagre, kraftvarmeværker og den fødevareforarbejdende industri.

Cirka 20 procent af omsætningen kommer fra Danmark, mens England i dag er Advansors største eksportmarked, blandt andet takket være aftaler med supermarkedskæderne Tesco og Sainsbury.

Med salget til Hill Phoenix er det tanken, at Advansors grønne teknologi også skal vinde indpas på det amerikanske marked, hvor den slags endnu er i sin unge vorden.

Nyansættelser i Aarhus
Med 3.500 ansatte og seks produktionsfaciliteter er Hill Phoenix i forvejen ledende på det amerikanske marked, og som datterselskab til Dover Corporation, som sidste år omsatte for knap 40 mia. kr., mangler selskabet ikke kapital.

Overtagelsen får ingen betydning for stifterne Kim Christensen og Torben Hansen, der begge fortsætter i ledelsen.

Samtidig forventer Torben Hansen, at firmaet kan fordoble antallet af ansatte i Aarhus over en 4-5-årig periode til 60, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088