23948sdkhjf

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Er blockchain vejen frem for den danske fødevaresektor, og kan teknologien skabe værdi for virksomhederne?

Det spørgsmål kan man blive klogere på mandag 25. maj, når Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i tidsrummet 13-15 holder et online-seminar for alle interesserede.

Blockchain drejer sig om digitalt at udveksle information og registrere transaktioner på en måde, så alle involverede kan følge processen direkte, og uden at kunne snyde med informationen. Det kan blandt meget andet have stor betydning, når det handler om at undgå fødevaresvindel.

DTU-seminaret, der varer to timer, tager udgangspunkt i resultaterne fra et projekt ved navn "Bottom-up blockchain-værdikæder i fødevaresektoren", og en stribe eksperter kommer med indlæg om mulighederne.

- Vi ved, at Walmart og Carrefour arbejder med teknologien og skaber et pres på deres leverandører, for at de kan dokumentere vejen fra jord til bord. Vi ønsker ikke, at Danmark skal tabe eksportmuligheder, fordi vi ikke har undersøgt eller arbejdet med teknologien - for vi kan forvente, at udlandet efterspørger teknologien mere og mere, konstaterer Marianne Boelskifte fra DTU Food.

- I Danmark er tilliden høj, så her efterspørges det ikke, men tilliden i andre lande er ikke på niveau med Danmark, tilføjer hun.

Blandt Indlægsholderne på onlineseminaret er Henning Høgh Jensen, der er afdelingsleder for fødevareteknologi på DTU Food, og Jesper Nørgaard Viemose, Casper Høgenhaven og Helle Nielsen Elgaard fra konsulentvirksomheden WeScale.

Deltagelse kan ske via dette link: Blockchain-seminar
Kommenter artiklen (4)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109