23948sdkhjf

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

Med udsigt til, at politikerne med kort varsel vil give restauranter og caféer lov til at genåbne efter næsten to måneders coronalukning, gør også cateringleverandørerne klar til at geare op igen.

Men det er ikke problemfrit, fortæller direktøren for AB Catering i Aalborg, Peter Guldager, til Nordjyske Stiftstidende .

- Hvis alle restauranterne pludselig vil bestille og have leveret, så kommer det til at knibe for os for især frugt og grøntsager, men generelt på alle friske varer, siger direktøren.

Han vurderer, at især AB Caterings leverandører af mejeriprodukter, brød og kødprodukter kan ende med at blive flaskehalsen. Mange af de leverandører har omstillet produktionen til at levere til detailhandlen direkte til forbrugerne, og derfor skal de også stille om til igen at levere større mængder til storkøkkener, hoteller og restauranter.

For at komme den formodede store efterspørgsel i forkøbet har AB Catering bedt sine kunder om allerede nu at lave en form for fiktive bestillinger, som indikerer, hvad de forventer at få brug for. Peter Guldager opfordrer dem til ikke at hamstre.

- Det er vigtigt for os, at de ikke hver især fylder deres egne lagre op som det første. Og det er jo ikke sikkert, at alle vil ud at spise fra dag 1, så vi har besluttet, at vi hellere kører én gang ekstra ud til kunderne for at fylde det op, de mangler, siger direktøren til Nordjyske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078