23948sdkhjf

Dansk landbrug udbygger sin position i Ukraine

DUI Holding med hovedsæde i Sønderborg udbygger sin position i Ukraine med mælkeproduktion fra op mod 1000 stykker malkekvæg.
DUI Holding fra sydjyske Sønderborg er i forvejen godt forankrede på fødevaremarkedet i Ukraine. Nu udbygger de styrkepositionen yderligere med mælkeproduktion. Når udbygningen er færdig, vil det betyde, at firmaet kan føje mælkeproduktion fra op mod 1000 stykker malkekvæg til deres øvrige produktion.

I forvejen producerer DUI Holding både svin, planteavl og kødkvæg i Ukraine.

- Vi har det rigtig godt i Ukraine, og i år har vi haft en helt fantastisk høst i modsætning til sidste år, hvor høsten nærmest druknede, udtaler adm. Direktør for Cormall Agro Holding og medejer af DUI Holding Peter Hansen til Børsen.

Bureaukrati kræver forretningssans
Dansk landbrug har efterhånden været aktiv i Ukraine gennem en årrække, og erfaringer med systemerne i østlandet nødvendiggør til tider hurtige beslutninger.

- Oprindelig ville vi udvide svineproduktionen i de stalde, hvor vi nu sætter malkekvæg ind. Det er imidlertid ikke lykkedes at få myndighederne til at godkende staldanlægget til svineproduktion. Det har hele tiden været godkendt til malkekvæg, og da vi ikke har kunnet få det ændret, har vi nu taget konsekvensen, fortæller Peter Hansen videre.

Vestlig viden åbner potentialet
Ukraine har i mange år været et land med stolte landbrugstraditioner. Landet er da også ofte blevet omtalt som Ruslands eller endog Europas kornkammer.

Dog er moderne ukrainsk landbrug stadig præget af tidligere tiders storbrugstænkning med ineffektive industrielt drevne landbrug. Udbyttet af vårhvede var eksempelvis i 2005 i Danmark 49,2 hKg/Ha mod 35 hKg/Ha i Ukraine. Dette til trods for at både jordforhold og klima i Ukraine er mere gunstige.

Vestlig know-how og finansiering har åbnet op for Ukraines potentiale som landbrugsnation, og adskillige danske virksomheder har etableret sig stærkt i Ukraine gennem de senere år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063