23948sdkhjf

Færch Plast udvider med fabrik i England

I løbet af sommeren 2012 åbner Færch Plast A/S ny fabrik i det nordøstlige England, hvorved en del af produktionen af plastbakker til det engelske marked flyttes tæt på kunderne.
Færch Plast A/S i Holstebro har erhvervet 14.000 kvadratmeter fabriksbygninger i Durham i det nordøstlige England.

Henover sommeren 2012 går produktionen af plastbakker til fødevareindustrien her i gang på Færch Plast A/S’ nye fabrik. Dermed rykker den danske industrivirksomhed produktionen tæt på sine britiske kunder.

- En del af vores produktion til det britiske marked skal fremover leveres fra fabrikken i Durham. Det drejer sig primært om bakker, der bruges til færdigretter og fersk kød, siger adm. direktør Lars Gade Hansen.

Udvidelse modsvarer salgsvækst
Færch Plast A/S’ har også købt nabogrunden til den nye fabrik, således at Holstebrovirksomheden råder over i alt 30.000 kvadratmeter industrigrund i Durham.

Det sikrer mulighed for yderligere udvidelse i takt med den stigende efterspørgsel. Den engelske investering skal ses som led i Færch Plast A/S’ overordnede strategi om at være tæt på sine kunder og ad den vej blandt andet opnå en høj grad af forsyningssikkerhed.

- Der er tale om en udvidelse af kapaciteten, som skal modsvare den salgsvækst vi har oplevet det sidste år og som vi forventer fortsætter i de kommende år. Fabrikken i England skal udelukkende producere til det britiske marked, mens den frigjorte kapacitet i Holstebro og Tjekkiet skal bruges til produktion af plastemballage til vores øvrige markeder, siger Lars Gade Hansen.

Både økonomiske og miljømæssige fordele
Åbningen af fabrikken i England får med den forventede vækst begrænsede konsekvenser for Færch Plast A/S’ fabrikker i Holstebro og Tjekkiet.

Med produktionsudvidelsen i England høster Færch Plast A/S både økonomiske og miljømæssige fordele.

Færch Plast A/S har et stærkt ønske om, at genbrugsplasten i plastbakkerne er hentet lokalt fra det britiske genbrugssystem. Det ønske kan nu opfyldes. Desuden ligger der transportmæssige besparelser og dermed også en miljømæssig gevinst, idet den nye fabrik placeres tæt på Færch Plast A/S’ britiske kunder.

- Endelig får vi også en økonomisk sikkerhed. Igennem de seneste fire år har vi oplevet et kraftigt kursfald på det engelske pund i forhold til kronen. Den usikkerhed, det har medført for os og vores kunder, minimerer vi ved at producere en stor del af plastemballagen til det britiske marked i England, siger Lars Gade Hansen.

Om Færch Plast
I de næste seks måneder skal fabrikken i Durham gøres produktionsklar med opstilling af dels nye specialmaskiner, dels overflyttede maskiner fra Holstebro og Tjekkiet, lige som der skal ansættes og uddannes nye medarbejdere.

Færch Plast A/S beskæftiger 470 medarbejdere og havde i 2010 en omsætning på 934 mio. kr.

Ud over den nye fabrik i England har Færch Plast A/S produktion i forbindelse med hovedsædet i Holstebro og på virksomhedens fabrik i Tjekkiet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093