23948sdkhjf

Bedre produkter: Dragsbæk tjente 40 millioner

Øget velstand rundt omkring på eksportmarkederne var i 2019 med til at sikre margarineproducenten Dragsbæk et overskud på godt 40 millioner kroner.

Det er en fremgang på cirka 2,8 millioner kroner i forhold til 2018, selv om omsætningen faldt fra 784 til 770 millioner.

- Omsætningen er i høj grad drevet af prisen på vegetabilsk olie, og den faldt i 2019. Når råvareprisen falder, sætter vi prisen ned til vores kunder, så derfor var der en lavere omsætning sidste år, forklarer Dragsbæk-direktør Christian Munk.

At resultatet alligevel blev forbedret med næsten tre millioner skyldes det, som direktøren kalder et mere gunstigt produktmix.

- Det betyder, at vi især har haft fremgang på eksportmarkederne, der aftager 60 procent af vores produktion. Og dér har en stigende velstand betydet, at kunderne har købt dyrere margariner, altså dem med mere forædling og tilsætning af smør, nævner Christian Munk.

- Typisk en Bakkedal-variant til industrikunder og foodservice, uddyber han med henvisning til Dragsbæks populære blandingsprodukt med både smør og margarine.

Med i regnskabstallene er Dragsbæks produktion af både margarine, blandingsprodukter, olie og fedt, og også den produktion af Pastella-pasta, som virksomheden har i Skovlund ved Varde.

I løbet af 2019 investerede Dragsbæk knap 15 millioner kroner, ifølge Christian Munk hovedsageligt på almindeligt vedligehold og samling af margarineproduktionen i Thisted.

- Vi laver også margarine på vores fabrikker i Randers og Vejen, men de produktioner flytter vi mere og mere af til Thisted, og det koster nogle penge, bemærker han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203