23948sdkhjf

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Restauranter og caféer skal have to kvadratmeter pr. person, når de genåbner, viser retningslinjer, som Erhvervsministeriet udsendte torsdag.

Hvis kunderne "i væsentlighed" står op, fordobles kravet til fire kvadratmeter pr. person.

Det skyldes, at der er større sandsynlighed for at passere andre gæster, end hvis man sidder ned på en restaurant.

Siden Sundhedsstyrelsen tidligere på ugen ændrede sin anbefaling om afstand fra to meter til én meter, har der været krav om, at blandt andet storcentre og butikker skal sikre fire kvadratmeter pr person.

- Det er vigtigt, at vi har smittetrykket under kontrol. Når man går på restaurant eller café, så sidder man ned ved borde og spiser, så derfor har vi i fællesskab sat arealkravet på to kvadratmeter. Det gør det muligt at drive en økonomisk fornuftig forretning og samtidig passe på hinanden og holde styr på smittetrykke, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Læs også: Restauranter og barer er fortsat tvangslukket

De nye retningslinjer bliver taget godt imod af Horesta, som repræsenterer blandt andet restauranterne og hotellerne i Danmark.

Ifølge brancheorganisationens administrerede direktør, Katia Østergaard, gør de nye retningslinjer, at restauranterne får et fornuftigt forretningsgrundlag.

Hun advarer dog også om, at restauranterne fortsat kommer til at mangle indtægter fra turister, da grænserne stadig er lukket.

- Jeg glæder mig over retningslinjerne, og over at vi kan åbne. Men der er lang vej endnu, og derfor får vi også brug for, at der fortsat bliver holdt en hånd under vores erhverv, siger Katia Østergaard.

Skal lukke ved midnat
De nye retningslinjer fra Erhvervsministeriet viser, at alle serveringssteder, der serverer mad, drikkevarer eller tobak til at nyde på stedet, skal lukke ved midnat.

Læs også: Lagkagehuset frigiver regnskab før tid: - Vi har ikke noget at skjule

Restauranter, caféer, værtshuse og lignende må heller ikke gennemføre aktiviteter, der kan få dem til at minde om en natklub eller et diskotek.

Der må for eksempel ikke laves dansegulv, hvor afstanden på mindst en meter mellem selskaberne ikke kan opretholdes.

- Vi har ønsket at åbne for restauranter og caféer, mens nattelivet skal vente med at åbne. Derfor har vi fundet den løsning, at man skal stoppe klokken 24, siger Simon Kollerup.

- Der er forskel på at danse rundt på et diskotek hele natten og så sidde og spise en god middag med sin ægtefælle eller en god ven, og det har vi forsøgt at afspejle i de her retningslinjer, tilføjer han.

Restauranter og caféer skal fortsat respektere forsamlingsforbuddet.

De må derfor ikke servere for et selskab, som er større end 10 personer. Et selskab bør kun bestå af personer, som i forvejen har tæt kontakt.

Restauranter og caféer kan godt have flere selskaber samtidig, hvis der holdes afstand mellem dem.

/ritzau/
Mere om: coronavirus
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Scandic Food med bedste resultat i 10 år

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Prognose: Coronakrisen skærer milliarder af fødevareklyngens eksport

Kyllingewraps er kaldt tilbage

Tenax Sild tabte millioner på lagerbøvl

Nyhedsbrev

15.527 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Navneskifte med til at løfte Valsemøllen

Online Avis Arkiv

KEN sikrer hygiejnen

Flad udvikling i kødpakkeri

Orkla har købt Havrefras

Arbejdsulykker: Her er de 10 farligste brancher

Ny omsætningsrekord, men OK Snacks dykkede gevaldigt på bundlinjen

Madmarkeds omsætning brager frem

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Coldstar i sikkerhed efter frysekoks

Snackkæmpe er tilfreds trods milliontab

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Trolden er på plads i nyt bryghus

Nordex Food nåede over de 2 milliarder

Direktøren lovede ikke for meget

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Frugtsnack-producent skuffet over regnskab: Vokser for langsomt

Ny rekord og nyt produkt: Bülows lakridser i topform

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Flere penge til presset Joe & The Juice

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Grøn software til dine klimamål

KLEEchain

Håndspritstander incl håndsprit - Godt pakketilbud

NU - I dag torsdag kl 11.00 - Lær mere om støbegods

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Forårstilbud - spar 3.000,00 - Nederman støvfri Sandblæser.

Lad os levere dine næste støttebensplader - Fyns Kran Udstyr

Mere genanvendelse er ikke helt sort

Dansk produktion af støbte designemner i høj kvalitet

SMC bliver virtuel på verdens største online cobot event

HySense® QL 326 - test af pumper

Stort sortiment af hydraulisk værktøj hos Carl Stahl A/S

Electric, autonomous and efficient: sea bus can fill niche

Perfekt vandbehandling takket være regulerbare kapselblæsere

Er laboratoriearbejde hverdagskost i din virksomhed?

Mobil-Gateway: fleksibel dataovervågning

Fra analoge til digitale vejesignaler med Siemens

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Høj fleksibilitet med modulopbygget endestop

Membransædeventiler i flervejs-ventilblokke i rustfrit stål

Sammenligning af kabinetkølere

Lynhurtig indsats forhindrede langvarigt nedbrud

NOMO anvender en "total cost of ownership" indgangsvinkel

ZF Danmark tilbyder renovering og reparation

Tør du tage springet?

Send til en kollega

0.283