23948sdkhjf

Dan Duck har igen fået et hygiejnepåbud

Mens andeslagteriet Dan Duck fortsat afventer en afklaring af den verserende kontrovers med Fødevarestyrelsen vedrørende en tidligere kontrolrapport, har Struer-virksomheden nu fået en ny løftet pegefinger:

Efter et kontrolbesøg i marts har Fødevarestyrelsen igen givet Dan Duck et påbud på grund af håndhygiejne, fortæller TV Midtvest.

“Når virksomhedens procedurer tillader, at medarbejderne selv afgør, om de vasker deres hænder på 1. sal eller på slagtegangen, det vil sige inde i produktionen, er det Fødevarestyrelsens vurdering, at risikoen for krydskontamination ikke kan undgås", står der i et skriftligt svar, som fødevareminister Mogens Jensen gav til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg 7. maj.

Dan Duck-direktør Hardy Eskildsen forstår ikke påbudet, der går på, at medarbejderne nu kun må vaske hænder på én etage. Men han har besluttet at rette ind.

- Den eneste grund til, at de siger, vi ikke har styr på vores håndvask, er, at de ikke vil acceptere, at man kan vaske hænder på to etager. Det siger de nu, selv om de i fem år har godkendt det, siger direktøren til TV Midtvest.

Dan Duck håber stadig at få erstatning fra Fødevarestyrelsen, efter at styrelsen ved juletid udsendte en fejlbehæftet kontrolrapport - en rapport, som gav slagteriet særdeles dårlig medieomtale, fordi det fremgik, at de ansatte på slagteriet i mange tilfælde ikke vaskede deres hænder. Fødevarestyrelsen beklagede senere rapporten og trak den tilbage.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

1.709