23948sdkhjf

Rusland mere attraktiv for danske fødevarevirksomheder

Den danske eksport til Rusland ventes at runde 10 mia. kr. i år, men i fra årsskiftet bliver det russiske marked endnu mere attraktivt.
Den danske eksport til Rusland forventes i år at runde 10 mia. kr., og det russiske marked er dermed det 14. største eksportmarked for Danmark.

Fra årsskiftet forbedres situationen dog yderligere, når Rusland bliver medlem af WTO.

- Vi har haft et godt og tæt forhold til Rusland i mange år, men et WTO-medlemskab giver derudover nogle fælles spilleregler og muligheder for sanktioner, hvis man bliver uenige, siger Anne Villemoes, kommunikationsdirektør i Danish Crown, som sælger for omkring 2 mia. kr. til Rusland hvert år.

Bruger megen energi på bureaukrati
Medlemskabet af WTO betyder, at Rusland skal leve op til en række fælles toldregler og standarder, som også bevirker, at danske virksomheder ikke længere kan holde ude af det russiske marked.

Det vækker glæde i Egebjerg International, som sælger fodringsanlæg og andet staldinventar til russiske svineproducenter.

- Hele bureaukratiet og toldreglerne er noget af det, vi bruger mange ressourcer på i dag, siger markedschef Carsten Rasmussen til DR/Penge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125