23948sdkhjf

Afgift truer Danmarks sidste sukkerfabrikker

Hvis regeringen fører planerne om at femdoble afgifterne på udledt NOx ud i livet, kan det føre til lukning af Danmarks to sidste sukkerfabrikker og dermed koste 370 arbejdspladser.
Den varslede femdobling af afgifterne på udledt NOx kan i sidste ende koste Danmarks to sidste sukkerfabrikker livet.

Dermed er også 370 industrijob i fare, og det endda i Nakskov og Nykøbing Falster, hvor ledigheden i forvejen er høj.

Sådan lyder advarslen fra tyske Nordic Sugar, som ejer de to sukkerfabrikker.

- I øjeblikket koster afgiften os 1,9 mio. kr. om året. En femdobling vil betyde en udgift på 9 mio. kr., eller hvad der svarer til ca. 20.000 kr. pr. medarbejder. Bare på NOx-afgiften. Det er jo næsten en månedsløn ekstra oveni. Det gør det altså svært, siger teknisk direktør i Nordic Sugar, Jesper Thomassen, til Børsen.

Oven i de varslede afgiftsstigninger skal Nordic Sugar forholde sig til, at EU fra 2020 eller måske allerede 2015 overvejer at afskaffe de kvoter, som øremærker penge til den danske roedyrkning.

- Vi taler jo meget om konkurrenceevne, og vores to fabrikker indgår i en stor tysk gruppe med 17 produktionssteder. Og når 17 steder slås om investeringsmidlerne, så betyder ens konkurrencekraft noget. Hvis ikke vi får midler til investeringer, så får vi heller ikke fornyet virksomheden, og det kan ingen virksomhed leve med i længden, siger Jesper Thomassen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094