23948sdkhjf

Dagligvarebutikker forudser afgiftskaos

Forkerte priser i tilbudsaviserne og vrede kunder bliver konsekvensen, hvis politikerne som ventet gennemfører de forhøjede afgifter midt i december.
Det ender i det rene priskaos, hvis Folketinget som ventet vedtager de varslede afgiftsstigninger på alkohol, tobak og slik midt i december, når loven samtidig træder i kraft 1. januar.

Sådan lyder det fra en samlet dagligvarebranche over for Business.dk.

- I praksis er det ikke muligt at operere med afgifter, som træder i kraft så hurtigt, siger Mogens Werge, der er forbrugerpolitisk direktør i Coop Danmark, der står bag kæder som Fakta, Superbrugsen, Irma og Kvickly, og fortsætter:

- Vi vil komme til at trykke forkerte priser i tilbudsaviserne, for vi kan simpelthen ikke nå at få ændringerne med. Det er ikke noget, som vi bare risikerer. Det bliver reelt sådan, siger Mogens Werge.

Det ender galt
Han står ikke alene med kritikken:

- Det her ender galt. Vi vil se sure, vrede og frustrerede forbrugere, for der er stor sandsynlighed for, at vi ikke vil kunne sælge varerne til de priser, som vi skriver i tilbudsaviserne, siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør hos De Samvirkende Købmænd, der repræsenterer kæder som Superbest, Spar og Rema1000.

Og en tredje aktør melder sig med samme synspunkt:

- Vi er meget enige i, at fristen er for kort. Det er administrativt tungt at ændre på de her ting. Så vi behøver mere tid, siger Morten Petersen, indkøbsdirektør hos Dansk Supermarked, der står bag bl.a. Bilka, Føtex og Netto.

Socialdemokraternes finansordfører, John Dyrby Paulsen, lover, at man vil se alvorligt på en eventuel samlet henvendelse fra branchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079