23948sdkhjf

Mindre virksomheder fravælger bestyrelser

Virksomheder i vækst gør mere hyppigt brug af bestyrelser end andre virksomheder. Desværre er andelen af mindre virksomheder med bestyrelse faldet, viser ny undersøgelse.
I dag udkommer en ny publikation om ”Den kompetente bestyrelse”, der skal motivere ejere til at bruge bestyrelser til at skabe værdi i deres virksomheder.

Baggrunden er, at der i perioden fra 2000 til 2008 er sket et fald i andelen af mindre danske virksomheder med en bestyrelse.

I 2000 havde 52 pct. af virksomhederne med under 100 ansatte en bestyrelse, mens det kun var 39 pct. i 2008.

- En kompetent bestyrelse kan være med til at udarbejde og realisere vækststrategier for virksomheden. Og den giver ofte virksomheden bedre adgang til bl.a. kompetencer, netværk og kapital. Derfor er det ærgerligt, at en lavere andel af virksomhedsejerne end tidligere benytter sig af de muligheder en ekstern bestyrelse giver, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

Facts fra publikationen
Den nye online-publikation slår, gennem tal og cases, ned på flere relevante og aktuelle emner, for eksempel:

• En større andel af vækstvirksomheder har en bestyrelse end virksomheder, der ikke er i vækst.

• En tredjedel af virksomhedsejerne med bestyrelser har vækstambitioner mod under en femtedel af virksomhederne uden bestyrelser.

• En større andel af virksomheder med bestyrelser eksporterer – 28,5 pct. af virksomheder med under 100 ansatte med en bestyrelse har eksport mod kun 11,9 pct. af virksomheder uden en bestyrelse.

• Bestyrelserne i de små og mellemstore virksomheder bliver generelt mindre internationale i deres sammensætning, og der er ikke særlig stor udskiftning i bestyrelserne i de danske selskaber med under 100 ansatte.

Find publikationen på www.ebst.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078