23948sdkhjf

Ammoniakfare koster Anthon Berg dyrt

Åbningen af et nyt chokoladeakademi i Kødbyen er udsat på ubestemt tid, mens myndighederne undersøger området for ammoniakudslip.
Åbningen af den ny Anthon Berg-satsning i Kødbyen, A XOCO, lader fortsat vente på sig.

Årsagen er, at Københavns Kommune er ved at undersøge, om en gammel maskincentral fra 1934 udgør en potentiel sikkerhedsrisiko i området ved at lække ammoniak.

Og det ærgrer selvsagt chokoladeproducenten.

Tredelt koncept
- Det er frustrerende. Vi synes, at et chokoladeakademi er en god og sjov mulighed for at bringe rigtig meget liv ind i Kødbyen. Men det kan vi ikke får lov til, siger Stine Lomholt, ansvarlig for A XOCO by Anthon Berg, til Politiken.

Tanken bag A XOCO er delt i tre. Dels er det planen at producere chokolade, dels skal der åbnes en decideret chokoladebutik.

Og endelig skal et chokoladeakademi, hvor både private og virksomheder kan komme på kursus, være en del af konceptet.

Taber tusindvis af kroner
- Vi taber penge på, at vi ikke kan åbne. Vi taber mange penge. Hver dag. Formentlig et tocifret beløb i tusinder. Vi kan godt forstå, at kommunen må vente og se på, hvad rapporten viser. Men vi har svært ved at forstå, hvorfor vi ikke kan huse omkring 25-40 gæster i et chokoladeakademi, siger Stine Lomholt.

Københavns Kommune risikerer at skulle bruge op mod 100 mio. kr. på at rense ammoniakrørene under maskinanlægget, som løber under det meste af Kødbyens område, mens et tilsvarende erstatningskrav fra de erhvervsdrivende ligeledes kan komme på tale.

- Vi har ikke tænkt over, om vi skal stille et erstatningskrav endnu. Det må være op til vores advokat at vurdere, siger Stine Lomholt fra A XOCO.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078