23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ammoniak-risiko i Kødbyen er minimal

I løbet af to ugers tid kan de berørte virksomheder få at vide, om de kan åbne butikken i Kødbyen.

Risikoen for farlige udslip fra ammoniakkøleanlægget i Kødbyen er generelt set mindre end nogensinde.

Det fastslår Cowi nu i den risikoanalyse, firmaet har udarbejdet for Københavns Kommune.

Det er godt nyt for de fødevarevirksomheder, der ikke har kunnet få tilladelse til at åbne butikken endnu, som det blandt andet har været

tilfældet for Anthon Berg

.

Miljømyndigheden skal nu vurdere enkelte lejemåls præcise placering i forhold til risici fra den centrale del af anlægget og derefter risici fra decentrale dele af anlægget.

Dette arbejde starter omgående og de enkelte lejemålssager afsluttes løbende som arbejdet skrider frem.

”De otte lejere, der har afventet byggetilladelser og ibrugtagningstilladelser på grund af uafklarede risikoforhold, vil få vurderet og afsluttet deres sager i uge 48 og 49,” oplyser Københavns Kommune.

Fakta: Ammoniak i Kødbyen

• I anlæggets 75-årige levetid har der ikke været alvorlige udslip.

• Sikkerheden er forbedret markant de sidste 10 år.

• Den samlede vurdering af samtlige lejemål i forhold til konkrete risici forventes afsluttet senest ved udgangen af februar 2012.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web03