23948sdkhjf

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Den nordjyske fødevarevirksomhed Geia Food satte i 2019 igen ny rekord med sin omsætning, der steg med 122 millioner kroner og landede på 1,655 milliarder.

Samtidig dykkede resultatet dog med 8,3 millioner, så Geia Food kom ud af året med et overskud på 29,7 millioner kroner - det næstbedste nogensinde.

Om årsagen til nedgangen på bundlinjen forklarer administrerende direktør Claus Ravnsbo, at Geia Food har investeret massivt i sin organisation i løbet af 2019.

- Vi har jo ikke egen produktion, lagre eller biler, så når vi investerer, er det i lønninger, talent og kompetencer. Vi har blandt andet etableret lokale indkøbsorganisationer i vores datterselskaber i Norge og Sverige. Det er en investering i fremtidens vækst, og vi ser allerede nu positive effekter begge steder, konstaterer han.

Geia Food gennemførte i løbet af 2019 to virksomhedsopkøb. I maj købte koncernen Danton Trading, en dansk importør af græske fødevarer, og i december gjaldt det den norske handelsvirksomhed BM Food.

Tæt på to milliarder
- Købet af Danton Trading har givet os en værdifuld sourcing-platform fra Grækenland, hvor vi med et dygtigt, lokalt team har alle forudsætninger for at udvikle forretningen fra regionen yderligere. Og med købet af BM Food i Norge har vi fået en adgang til det norske foodservice-marked samt en række brands inden for dagligvarehandelen, som er interessante at videreudvikle, konstaterer Claus Ravnsbo.

- Geia Food har i de senere år udviklet sig fra at være en dansk virksomhed med kontorer i Norge og Sverige til at være en ægte skandinavisk virksomhed med stor kommerciel tyngde i de markeder, hvor vi er til stede, tilføjer han.

Om corona-situationen fortæller Claus Ravnsbo, at den formentlig ikke vil have nogen nævneværdig negativ effekt på Geia Food, og at koncernen fortsat regner med en betydeligt større omsætning i 2020. Forventningen er, at omsætningen når op i nærheden af to milliarder kroner, hvor datterselskaberne i Norge og Sverige efter planen vil tegne sig for omkring 600 millioner kroner.

- Vi leverer jo fødevarer primært til detailsektoren, som har set en vækst under coronakrisen. Derfor er vi kommet godt igennem krisen, i hvert fald indtil nu. Desuden vil vi i 2020 se den fulde effekt af vores opkøb, bemærker direktøren.

Geia Food har nu cirka 110 medarbejdere, deraf 30 uden for Danmarks grænser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078