Den ”grønne” del af finansloven for 2012 er nu forhandlet på plads mellem regeringens partier og Enhedslisten.
For fødevarebranchen er det især interessant, at der i loven bevilges 66 mio. kr. til at sætte skub i omstillingen af de offentlige køkkener til økologi.
- Jeg er glad for, at vi nu har fundet yderligere midler til omstilling af de offentlige køkkener til økologi. Dermed sætter vi turbo på økologien, og køkkenerne går foran i den grønne omstilling. Vi går efter, at køkkenerne anvender mindst 60 % økologiske råvarer i deres måltider i 2020, siger fødevareminister Mette Gjerskov.
Fakta: Sådan er midlerne fordelt• Fremme af økologi: 66 mio. kr. i perioden 2012-2013.
• Beskyttelse af drikkevandet: 40 millioner kroner i perioden 2012-2013.
• Styrket indsats for kemikalier: 48 millioner i perioden 2012-2015.
• Bedre styr på nanomaterialer og deres sikkerhed: 24 millioner 2012-2015
• Etablering af mere skov til at sikre bedre beskyttelse af grundvandet i nærheden af byer 18 mio. kr. i perioden 2012-2013.