23948sdkhjf

40 mio. kr. til fødevareforskning

Alle Folketingets partier står bag fordeling af pulje til forskning og innovation på finansloven for 2012. Det giver 40 mio. til strategisk fødevareforskning.
Fødevarer er et af tre prioriterede områder i en ny aftale om fordeling af forskningsreserven. Aftalen vil kunne øge den danske styrkeposition på fødevareområdet.

- Jeg er meget glad for, at der er så bred politisk enighed om, at fødevarer skal prioriteres højt, når vi skal fokusere den strategiske forskning. Fødevaresektoren i Danmark har et stort potentiale for videnbaseret vækst – både lokal og globalt, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Verdens stigende befolkningstal medfører en øget efterspørgsel efter fødevarer med større pres på naturressourcerne. Det skærper behovet for produktion af sunde kvalitetsfødevarer og foder med minimale miljøpåvirkninger. Det skal forskningen være med til at finde svarene på.

- Jeg har store forhåbninger til, at forskningen kan bidrage med løsninger til en grøn omstilling af fødevaresektoren. Det er en god investering i fremtiden, som kan styrke dansk konkurrenceevne og vækst, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

De to øvrige strategiske indsatsområder er miljøteknologi og fremtidens energisystemer, som er tildelt henholdsvis 40 mio. kr. og 120 mio. kr.

Puljen på knap en milliard er i øvrigt fordelt mellem basisforskning på universiteter og sektorforskningsinstitutioner, forskningsråd og Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram.

En del af disse øvrige midler fra puljen vil også kunne prioriteres til fødevareområdet.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328