23948sdkhjf

Coldstar i sikkerhed efter frysekoks

Den vejlensiske frysehusvirksomhed Coldstar har fået et økonomisk sikkerhedsnet spændt ud under sig, så den kan overleve trods en negativ egenkapital på 2,4 millioner kroner.

Coldstar er ejet af erhvervsfamilierne Eskildsen og Lundgaard-Svenstrup, og ifølge 2019-regnskabet har de som aktionærer "givet tilsagn om at tilføre den nødvendige likviditet i 2020".

Virksomheden mistede 90 millioner kroner i 2017, hvor Coldstar i efteråret overtog leveringen af frostvarer til 1.200 Coop-butikker - en aftale, som gik helt galt for Coldstar, der ikke kunne få varerne ud i de nødvendige mængder. Hele virksomhedens egenkapital smuldrede væk, idet Coop lod en regning for ekstern hjælp på over 76 millioner kroner gå videre til Coldstar, der måtte gennemgå en rekonstruktion i 2018. I den forbindelse accepterede kreditorerne at slette gæld for næsten 95 millioner kroner.

Regnskabet for 2019 viser et underskud før skat på knap 335.000 kroner. Men da Coldstar havde et udskudt skatteaktiv på næsten 7,2 millioner, ender bundlinjen efter skat med at være et plus på 6,9 millioner kroner.

- Grundet effektivitetsstigninger og reduktion i omkostningerne blev resultatet for 2019 bedre end forventet. Produktions- og styringsmæssigt anser ledelsen således årets udvikling for tilfredsstillende, mens det økonomiske resultat dog fortsat er utilfredsstillende, konstaterer ledelsen i sine bemærkninger til regnskabet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063