23948sdkhjf

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Fødevarekoncernen Stryhns kunne i 2019 notere sig en stærkt forbedret bundlinje - og en toplinje, der igen bevægede sig tættere på den milliardomsætning, administrerende direktør Kristian Kornerup Jensen satte sig som mål for seks år siden.

Overskuddet efter skat blev i 2019 på 46,7 millioner kroner, hvor der i 2018 stod 39,5 millioner.

Omsætningen steg fra 924 til 957 millioner kroner.

- Vi har i 2019 haft fokus på at konsolidere vores forretning og hente synergier fra de seneste års opkøb, som vi er lykkedes meget flot med, siger Kristian Kornerup Jensen i en kommentar til regnskabet. Han henviser ikke mindst til opkøbet af K-Salat, som Stryhns overtog i december 2017.

Samtidig har Stryhns ifølge direktøren nu fokus på nye vækstområder, blandt andet inden for foodservice, convenience og bæredygtighed.

Sidstnævnte fylder meget hos Stryhns, der sammen med årsregnskabet har fremlagt en bæredygtighedsrapport. Den indeholder en række nøgletal inden for blandt andet reduktion af madspild og energiforbrug samt genanvendelse af affald og emballage.

- Bæredygtighed har også i 2019 været et område, vi har arbejdet intensivt med, da vi ønsker at tilbyde produkter, der er bedre for forbrugeren og for miljøet. Ambitionen for vores bæredygtighedsarbejde er at tilbyde sundere alternativer og nye, bæredygtige produkter samt at forbruge mindre og minimere spild.

- Derfor samarbejder vi blandt andet med Fødevarebanken om at reducere vores færdigvarespild, som vi er lykkedes med at reducere hele 34% i 2019, nævner Kristian Kornerup Jensen.

Stryhns har ifølge direktøren endnu ikke været påvirket negativt at coronakrisen, selv om der er blevet indført en række ændringer og foranstaltninger jævnfør myndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

Stryhns' samlede forretning består af Stryhn’s Leverpostej, Graasten Salater, K-Salat, Jensens Køkken, Slagtermester Andersen, Mayo, Royal Leverpostej og Langelænder Pølser.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094