Ny fiskeindustri startet i Skagen
Norske Egersund Fisk har nu etableret sig med egen virksomhed i det nordligste Danmark.
Ifølge Nordjyske skal fabrikken i Skagen i første omgang klare syrning og marinering af de sildefileter, der kommer fra Egersunds Fisks fabrik i Egersund.
Med tiden kan det dog komme på tale at udvide i Skagen, så man også får egen skæreafdeling, men det afhænger ene og alene af økonomien, fastslår direktør Mogens K. Andersen.
Gode grunde til at vælge Skagen
Han fortæller desuden, at der var flere grunde til at vælge Skagen som hjemsted for en ny fabrik.
- Den ene er, at vi i Skagen har ekspertisen indenfor marinering af sild, så de er eftertragtede på det europæiske markeder, og en anden er, at i Skagen er der uddannet arbejdskraft som er vant til at arbejde med netop syrning og marinering, og så var der egnede ledige lokaler i Skagen, siger Mogens K. Andersen.
Egersund Fisks fabrik i Skagen beskæftiger fra starten 10 ansatte og ligger i den tidligere P. Anthonisen-fabriks 3.000 kvadratmeter store lokaler mellem Nordkajen og Hermetikvej.