23948sdkhjf

Rekordmange penge til økologi

Efter finanslovsforhandlingerne er der nu afsat 456 mio. kr. inden for økologiområdet over de næste to år. Aldrig før er der givet så mange penge til en fremadrettet udviklingsindsats af økologien.
Nu skal der for alvor sættes fart på økologien. Samtidigt udgør midlerne et væsentligt grundlag for Økologisk Handlingsplan 2020, som fødevareministeren vil fremlægge i foråret 2012.

- Med et historisk beløb på 456 mio. kr. giver vi økologien en kraftig vitaminindsprøjtning. Vi sætter for alvor handling bag ordene om grøn omstilling. Men vi giver ikke bare flere penge. Vi moderniserer hele måden at tænke økologisk på. Vi vil ikke bare omlægge landbrug til økologi. Vi vil bringe hele den grønne tankegang ind i danskernes hverdag, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Det rekordstore beløb kommer sig af, at regeringen og Enhedslisten som led i finanslovsforhandlingerne er blevet enige om at tilføre 138 mio. kr. ekstra til økologien.

- Med næsten en halv øko-milliard mellem hænderne vil vi hjælpe den økologiske landmand og virksomhed med at komme videre med de nødvendige investeringer. Men lige så vigtigt er det at sætte fokus på økologi, madspild og årstidens grønsager i børnehaver og plejehjem med en ambition om, at 60 % af råvarerne i de offentlige køkkener skal være økologiske i 2020, understreger Mette Gjerskov.

De udviklingsorienterede indsatser bygger ovenpå det grundlæggende arealtilskud, som i dag ydes under det såkaldte artikel 68 program under EU's direkte landbrugsstøtte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079