Nøgletal fra undersøgelsen
Danskerne er vanedyr, og det gælder særligt, når det kommer til vores mad, konstaterer Arla, som i en ny undersøgelse, har spurgt danskerne om deres køleskabsfavoritter. Ifølge undersøgelsen kommer vores fire favoritter fra landbruget. 8 ud af 10 danskere svarer, at de altid har smør i køleskabet, mens mælk, æg og ost følger lige efter. Kød befinder sig helt i bunden af listen. Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 respondenter og viser, at smør tager førstepladsen som den fødevare, flest danskere altid har i køleskabet. Hele 78 procent. af danskerne har altid smør i køleskabet, mens mælk, æg og ost følger stærkt efter med henholdsvis 75, 69 og 64 procent. Mens mejeriprodukterne dominerer toppen af listen over fødevarer, danskerne altid har i køleskabet, skal man et godt stykke ned på listen for at finde kød og grøntsager. 31 procent, har altid leverpostej i køleskabet, mens kylling, fisk og oksekød er helt i bund med henholdsvis otte, seks og seks procent. Hvilke af følgende fødevarer er altid i dit køleskab? • Smør 78 % • Mælk 75 % • Æg 69 % • Ost 64 % • Ketchup 64 % • Marmelade 47 % • Gulerødder 39 % • Yoghurt eller skyr 37 % • Løg 36 % • Leverpostej 3 1% • Agurk 31 % • Spegepølse 24 % • Hvidløg 23 % • Tomater 21 % • Kartofler 19 % • Kylling 8 % • Fisk 6 % • Oksekød 6 % • Ingen af ovenstående 0% • Ved ikke 0% Analysen baserer sig på cirka 1.000 webinterviews af 18-75-årige danskere indsamlet via Userneeds panel i perioden 3.-14. januar 2020.