23948sdkhjf

Japansk importør af dansk svinekød hædres

Akira Fujii, adm. direktør for japanske Yonekyu Corporation, hædres for sit arbejde, der gavner dansk eksport af frossent svinekød.
Akira Fujii, administrerende direktør for japanske Yonekyu Corporation, fik den 15. november overrakt Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje for sit arbejde.

Akira Fujii fik overrakt prisen af A. Carsten Damsgaard, Danmarks Ambassadør i Japan i ambassadørens bolig den 15. november. Akira Fujii var tydeligt rørt over prisen og fik foruden diplomet og æresmedaljen også en Royal Copenhagen falk-statuette af Kjeld Johannesen, CEO for Danish Crown, der var til stede ved overrækkelsen.

Import af dansk frossent svinekød
Akira Fujii har siden 2008 stået i spidsen for den japanske virksomhed Yonekyu Corporation, der importerer dansk, frossent svinekød til bacon- og skinkeproduktion i Japan. Yonekyu Corporation importerer råvarerne fra Danish Crown, Tican og andre danske fødevareeksportører, og anvender udelukkende danske råvarer i produktionen.

Karsten Bruun Rasmussen fra Landbrug & Fødevarer, der har indstillet Akira Fujii til prisen, mener, at Fujii ved sit valg af leverandører personligt gør en stor indsats for at sikre en stabil import af dansk svinekød. Han roser endvidere Fujii for at pleje relationerne til topledelsen i de danske eksportvirksomheder ved årligt at besøge dem i Danmark.

Lys fremtid for eksport af svinekød
Danish Crown, der har handlet med Yonekyu Corporation i 25 år og årligt sælger ca. 20.000 tons svinekød til virksomheden, er glad for den mangeårige og vedholdende japanske kunde, der har været med til at skabe positiv samhandel mellem Danmark og Japan indenfor svinekød. Danish Crown forventer, at et fortsat godt og tæt forhold til Akira Fujii i fremtiden kan fastholde og udvikle samhandlen yderligere.

Fremtiden ser lys ud for dansk eksport til Yonekyu Corporation.

Den japanske virksomhed har nemlig indgået et samarbejde med Itoham, en anden stor kødforarbejdningsvirksomhed. Sammen med ejeren Mitsubishi Corporation vil de danne et trekløver, der bliver den kommende markedsleder på baconmarkedet i Japan, og forventes at importere fra Danmark for ca. 2 milliarder årligt.

Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje
Hædersprisen Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje tildeles personer eller virksomheder med hjemsted i udlandet – herunder danske virksomheders datterselskaber. Prisen gives som anerkendelse for fremragende indsats til fremme af afsætningen af danske produkter og tjenesteydelser i udlandet.

Ved bedømmelsen af kandidaterne lægges vægt på, om indsatsen gennem en årrække har været bemærkelsesværdig, og resultaterne bedømmes både med hensyn til størrelse og stigningstakt. Et udsædvanligt initiativ eller en ekstraordinær indsats under specielle markedsforhold kan også kvalificere til tildeling.

Hædersprisen forvaltes af en komite bestående af HKH Prins Henrik, fire repræsentanter udpeget af Eksportforeningens forretningsudvalg og en repræsentant fra Udenrigsministeriet.

Eksportforeningens Diplom & HKH Prins Henriks Æresmedalje er blevet uddelt siden 1982.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.488