23948sdkhjf

Mere eksport hjalp Odense Marcipan

Odense Marcipan omsatte sidste år for 346 millioner kroner, hvilket er en million mindre en året før. Alligevel voksede overskuddet før skat fra 26 til 36 millioner kroner, viser 2019-regnskabet.

Ifølge ledelsens kommentarer i regnskabet skyldes det forbedrede resultat især øget salg til eksport samt "omkostningsreducerende tiltag." Sidstnævnte har blandt andet betydet, at det gennemsnitlige antal fuldtidsbeskæftigede blev skåret ned fra 139 til 129.

Virksomheden har i 2019 fastholdt sin position på de fleste markeder og segmenter, fremgår det.

Inden coronakrisen satte ind, havde Odense Marcipan regnet med, at 2020 ville blive på niveau med 2019 hvad angår både omsætning og resultat.

- Ledelsen har imidlertid i starten af marts 2020 konstateret en negativ effekt af COVID-19-virus i form af væsentlig mindre afsætning. Da det p.t. er usikkert, hvordan dette udvikler sig, er det ikke muligt at estimere forventninger til fremtiden mere præcist, men det er ledelsens forventning på regnskabsaflæggelsestidspunktet, at der må forventes et betydeligt fald i omsætning og resultat i forhold til 2019, konstaterer ledelsen i årsrapporten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078