23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fedtskat på ost rammer skævt

Ifølge nyt studie hæves kolesteroltallet ikke af ost, som derfor burde være fritaget for en afgift, der vægter sundheden højt.












Helt hen i vejret









Det giver ingen mening, at den danske fedtskat gør det 233 mio. kr. dyrere for danskerne at købe ost med henvisning til en styrkelse af folkesundheden. Sådan lyder det fra en af verdens førende forskere inden for netop sundhedseffekten af at spise ost. - Ost har en god proteinkvalitet og indeholder kalcium. Sammenligner du med pølse, så er ost bedre. Sammenligner du med gulerødder, så er det et helt andet produkt. Så ja, ost er sund. Det er ikke velegnet til en slankekur, men til balanceret kost, siger Tine Tholstrup, lektor på Institut for Human Ernæring ved Københavns Universitet, til Ingeniøren. Hun udtaler sig på baggrund af et nyt studie, som stillede skarpt på 49 ostespisende forsøgspersoner. Tine Tholstrup erkender på den baggrund, at ost som sådan ikke er egnet føde til en slankekur, men derimod sagtens kan indgå i en varieret kost. Desuden medvirker ost ikke til at forhøje kolesteroltallet i modsætning til, hvad man tidligere har troet. - Mættet fedt er ikke mere usundt end at spise hvidt brød. Men vi har ingen ekstra skat på franskbrød, og på den måde er fedtskatten skør. Når vi så lægger skatten på et produkt som ost, der faktisk er sundt, så er det helt hen i vejret, siger Tine Tholstrup.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.11