23948sdkhjf

Dansk emballageindustri slår alarm

Jagten på kilden til de sundhedsskadelige fluorstoffer, der er fundet i store koncentrationer i pap i papirposer, breder sig nu over Europa.
Den nyligt offentliggjorde ph.d.-afhandling som viser, at en stor del fødevareemballage af pap og papir indeholder store mængder af uforgængelige – og dermed sundhedsskadelige – fluorstoffer, får nu den danske emballageindustri til at slå alarm.

- Vi ser med stor alvor på problematikken. Derfor kører den nu videre ud i de enkelte lande med udspring i Bruxelles. Vi kan ikke bare isolere os i en dansk osteklokke, siger Peter Huntley, direktør i brancheforeningen Emballageindustrien, til Ingeniøren efter et møde med Fødevarestyrelsen onsdag.

Har endnu ikke fundet kilden
Hverken Peter Huntley eller hans kollegaer i branchen har nemlig lykkes med at finde kilden til de sundhedsskadelige fluorstoffer.

Jagten på kilden kompliceres ved, at der ikke findes et egentligt overblik over, hvor mange fødevarer, der er pakket i udenlandsk emballage.

- Men det er overvejende sandsynligt, at dansk producerede fødevarer er pakket i dansk produceret emballage, og at udenlandsk producerede fødevarer og pakket i udenlandsk produceret emballage, fastslår Peter Huntley.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109