23948sdkhjf

Coronavirus og samarbejdsproblemer giver Harboe stort underskud

Bryggeriet Harboe kom ud af regnskabsåret 2019/2020 med et samlet underskud på cirka 33 millioner kroner efter skat, da blandt andet coronavirus og markedsudfordringer har ramt hårdt økonomisk.

For 2018/2019 var underskuddet på cirka 13 millioner kroner efter skat.

Det fremgår af selskabets årsregnskab. Regnskabsåret sluttede 30. april, hvor coronakrisen havde varet cirka lidt over halvanden måned.

Den samlede omsætning er dog større end året før. Harboe kommer ud af regnskabsåret med en samlet omsætning på 1414 millioner kroner.

Året før var omsætningen på 1370 millioner kroner.

Hos bryggeriet kalder man regnskabet for "utilfredsstillende".

Men man mener også, at der er lys for enden af tunnelen, efter man har lavet en række tiltag.

- Resultaterne er utilfredsstillende, og Harboe har i løbet af året igangsat en række strategiske initiativer med henblik på at skabe yderligere effektivisering og omkostningsbesparelser.

- Disse tiltag viser positive resultater i regnskabsårets sidste måneder, skriver Harboe om resultaterne.

Harboe har udover problemerne, der er kommet som følge af coronavirus, en række udfordringer på primært afrikanske og sydamerikanske markeder.

Blandt andet opsagde bryggeriets distributør i efteråret 2019 samarbejdet uden varsel. I Nordeuropa er der hård konkurrence på markedet for private label-produkter.

Dengang meldte man ud til investorerne, at man forventede et underskud mellem 20-30 millioner kroner.

Harboe gennemgik en større udrensning i toppen af virksomheden i december sidste år, hvor både direktør Karina Harboe trak sig tilbage, og Søren Malling overtog den post.

Karina Harboe fik blot et halvt år på posten.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14