23948sdkhjf

Nordjysk fiskegigant ramt af høje råvarepriser

Omsætningen er fortsat på op imod tre milliarder kroner, men overskuddet efter skat er kun på knap fem millioner kroner.

Det får ledelsen i FF Skagen til at kalde resultatet i 2019 for "utilfredsstillende", skriver Nordjyske Stiftstidende.

FF Skagen er storproducent af fiskemel og fiskeolie til dyrefoder, og virksomheden forarbejdede sidste år omkring 500.000 ton fisk på sine to fabrikker i Skagen og Hanstholm. Ifølge ledelsen har konkurrencen om fiskene været hård, hvilket har medført "meget høje priser på vores råvarer". Men de priser kan ikke bare overføres til tilsvarende høje priser på fiskemel og fiskeolie.

- Vores råvaremarked udvikler sig uafhængigt af markedet for vores produkter. Vi kan ikke påvirke prisen på vores produkter, så her er prisen så at sige bestemt udefra, siger FF Skagen-direktør Johannes Palsson ifølge Nordjyske.

Årsrapporten fra FF Skagen indeholder meget atypisk ingen oplysninger om corona-krisens konsekvenser for virksomhedens økonomi i 2020. Det skyldes ifølge avisen, at FF Skagens økonomi er næsten uberørt af covid-19-pandemien.

- Størstedelen af vores omsætning er jo fiskemel og fiskeolie, der går til dyrefoder, og dyrene skal jo have mad under alle omstændigheder, siger Johannes Palsson.

Fiskemel og fiskeolie står for omkring to milliarder kroner ud af FF Skagens samlede omsætning på 2,8 milliarder kroner, mens salget af konsumfisk - især sildeprodukter - tegner sig for op imod 700 millioner kroner.erne) og P/F Havsbrun, der hører hjemme på Færøerne.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156