23948sdkhjf

Farvel: Orme-Lasse bliver til Surfer-Lasse

Som pionér i den danske insektbranche blev Lasse Hinrichsen kendt som Orme-Lasse - nu er han på vej til et liv som Surfer-Lasse, når han med udgangen af august stopper arbejdet som direktør i sit store iværksætterprojekt, Enorm.

Lasse Hinrichsen har således sagt sit direktørjob op i insektvirksomheden for at arbejde med markedsføring og onlinesalg i surferkæden Westwind, der driver fem surfercentre på den jyske vestkyst.

- Det er en branche jeg kender i forvejen; jeg har tidligere arbejdet der i fem år, fra 2007 til 2012, siger Lasse Hinrichsen, der også selv er en ivrig surfer.

- Det bliver selvfølgelig vemodigt at forlade Enorm, som jeg har brugt mange timer og tanker på. Men jeg kan også godt lide nye udfordringer.

- Enorm og jeg er nok vokset lidt fra hinanden. Det er jo gået fra at være mit til at være en stor virksomhed med flere ejere, og det har betydet, at vi nu arbejder med en planlægningstid på et eller to år. Jeg kan godt lide, at jeg ikke ved, hvad der sker i morgen, nævner Lasse Hinrichsen.

Ejer 5,5 procent
Han etablerede sit insektprojekt i begyndelsen af 2016 under navnet Dansect, men skiftede navn til Enorm, allerede inden han havde de første insektsnacks på hylderne.  

De første varer lancerede han på Food Festival i Aarhus i efteråret 2016, og cirka samtidig fik han den tidligere svineproducent Carsten Lind Pedersen og dennes datter, Jane Lind Sam, med i ejerkredsen. 

Læs også: Stifter forlader jysk kæmpeprojekt

Carsten Lind Pedersen ejer majoriteten af aktierne, mens Lasse Hinrichsen nu ejer 5,5 procent af virksomheden. Det er ikke afklaret, om han beholder de aktier, når han forlader Enorm, oplyser Lasse Hinrichsen.

Blandt højdepunkterne i hans insektkarriere er, at Danish Food Cluster i 2018 udnævnte ham som årets fødevareinnovator og tildelte ham Food Innovator Award.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078