23948sdkhjf

Fuld fart fremad i europæisk fødevareindustri

Væksten ligger og venter lige uden for de danske grænser, lyder det fra GEA Process Engineering efter nyt rekordresultat.
Hvis man spørger GEA Process Engineering, så er væksten i Europa ikke så langt væk, som man måske skulle tro. Ifølge ingeniørgiganten skal danske virksomheder kun lige nøjagtigt ud over Danmarks grænser for at realisere nye vækstpotentialer.

- Vi oplever lige nu stor efterspørgsel efter højteknologisk materiel til fødevareproduktion her i Europa. En del ældre anlæg skal udskiftes eller opgraderes, og det lever vi selvsagt højt på, selvom stemningen er dyster i Europa generelt, siger Anders Wilhjelm, administrerende direktør i GEA Process Engineering.

Ny tysk storordre
I 2011 har GEA Process Engineering indtil videre oplevet tocifret vækst, og der er ikke mange hjørner af verden, hvor der ikke er vækst i ordretilgangen. Det gælder også i Europa.

Netop i denne måned har GEA Process Engineering fået en stor ordre i den tyske mejeriindustri. Et meget stort tysk mejeri skal udvide og har valgt at bruge GEA Process Engineering som leverandør til udstyr i et nyt mejeri. Det betyder en ordre på 120 millioner kroner.

- Det er for eksempel selskaber i den tyske mejeriindustri, som vi lige nu har stor succes med at levere udstyr til. De står foran en konsolidering i branchen, og her har vi haft held til at præsentere dem for dansk procesteknologi, der kan løse deres udfordringer, fortæller Anders Wilhjelm.

Rekordstort resultat
Den store succes – også på nærmarkederne – kommer i et fantastisk år for GEA Process Engineering. Derfor kan ingeniørvirksomheden præsentere et rekordresultat for tredje kvartal, som netop er offentliggjort.

- Jeg må konstatere, at vi fortsætter vores fremgang og kan præsentere et rekordstort resultat i en periode, hvor rigtig mange andre selskaber er under pres. Det er vi glade og stolte over, og samtidigt er det jo et solidt klap på skulderen til vores mange ansatte over hele kloden. Vores strategi virker, og vi er på vej til et historisk flot årsresultat. Vi ser med fortrøstning på fremtiden, men skulle der komme en nedgang i efterspørgslen, så er vi klar til at reagere, som vi har gjort før, siger Anders Wilhjelm.

GEA Process Engineering har i de første ni måneder af 2011 haft en ordrefremgang på mere end 25 pct. til over 9 milliarder kroner og en vækst i omsætningen på over 20 pct. til 8 milliarder kroner. Overskuddet er steget med hele 66 pct. til 575 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094