23948sdkhjf

Dagrofa solgte optøede frostvarer

En rigtig møgsag, erkender kædens direktør i dag om episoden, som kostede omkring en halv million kroner i bøder og kasserede fødevarer.
Dagrofa S-Engros på Østerbro i København solgte i flere dage alskens fødevarer, som burde være dybfrosne ved mindst minus 18 grader, i mere eller mindre optøet tilstand.

Det skriver 24timer i dag med henvisning til Fødevarestyrelsens dokumenter om sagen, som avisen har fået indsigt i.

Fødevarer for 430.000 kr. kasseret
Problemerne startede den 13. september, da Dagrofa opgade, at temperaturen i frostlageret var stigende som følge af en ombygning.

Det fik virksomheden til at udsætte et ellers planlagt kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen ind til om fredagen. Imidlertid slog en kunde alarm både onsdag og torsdag, hvilket til sidst fik Fødevarestyrelsen til at rykke ud.

Resultat: den surest mulige smiley og en bøde på 20.000 kr.

Samtidig blev fødevarer for 430.000 kr. kasseret.

En rigtig møgsag
Men da Fødevarestyrelsen 15 dage senere atter kom på besøg, var temperaturerne stadig for høje.

Resultat: endnu en sur smiley samt en ny bøde på 20.000 kr.

- Det her en rigtig møgsag, vi har lært af. I bagklogskabens lys skulle vi havde lukket det frostrum, så snart der var den mindste afvigelse i temperaturerne, siger kædedirektør Peter Ryhmer i dag til 24timer.

Fødevarestyrelsen understreger, at fødevaresikkerheden aldrig var i fare samt at temperaturen i Dagrofas frostlager nu overholder lovkravene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08