23948sdkhjf
>

Efter udnyttelse af kinesiske kokke: Stadig ingen kontrol

I januar lovede Udlændinge- og Integrationsministeren, at myndighederne ville lave stikprøvekontrol på 100 kinesiske kokkes vilkår i Danmark.

Det skulle ske for at modvirke omfattende lønsvindel og udnyttelse af kokkene, som er kommet til landet på den såkaldte “beløbsordning”.

Men et halvt år senere er status, at den særlige stikprøvekontrol først nu skal til at gå i gang, og først til august bliver de første kokke interviewet.

Det fortæller udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til Fagbladet 3F.

- Efter Fagbladet 3F’s afsløringer besluttede jeg, at vi skulle have en ekstra grundig kontrol af 100 sager. Den kontrol er desværre blevet forsinket på grund af corona-pandemien.Men jeg glæder mig over, at de ansatte i styrelsen (SIRI, red.) nu kan møde fysisk ind på arbejde igen. Dermed kan de nemlig også begynde at gennemføre interviews med udlændingene i de sager, der skal kigges ekstra grundigt efter i sømmene. Og derfor kan vi nu for alvor kan komme i gang med at få kigget nærmere på disse her sager, siger ministeren til fagbladet.

I vinteren kom det frem, hvordan kinesiske kokke og deres ægtefæller i Danmark arbejder syv dage om ugen i 10-12 timer om dagen for omkring 20 kroner i timen - selv om reglerne foreskriver, at de skulle have en høj månedsløn på over fire gange så meget, som kokkene tjente

Ifølge Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), som står for at kontrollere og godkende udenlandsk arbejdskraft i Danmark, bliver de første interview først udført til august i år.

- SIRI har i første omgang udvalgt cirka 20 sager, som bliver indkaldt til et interview. Interview af kokke med gyldig opholdstilladelse påbegyndes i august 2020, skriver SIRI i et mailsvar til Fagbladet 3F
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078