23948sdkhjf
>

Royal Unibrew: Her er den perfekte topchef-alder

Siden Royal Unibrews hollandske topchef, Hans Savonije, i marts meddelte, at han gør klar til at forlade posten for at søge nye udfordringer, har bestyrelsen været i gang med at finde en afløser.

Navnet lader stadig vente på sig, men i Finans løfter bryggerikoncernens bestyrelsesformand, Walther Thygesen, nu noget af sløret for, hvad bestyrelsen er på udkig efter.

- Den nye topchef skal kunne lave vækst på toplinjen og være meget fokuseret på profitabel vækst. Og så er jeg lidt ligeglad med, om den kommer indefra eller udefra, siger Walther Thygesen til mediet med henvisning til organisk vækst eller vækst via opkøb.

Formanden konstaterer også, at "der er ingen tvivl om, at en god alder for en topchef er fra slutningen af 40’erne til slutningen af 50’erne".

Læs også: Royal Unibrew har en ny plan

Ifølge Walther Thygesen er både danske kandidater og udlændinge med i søgeprocessen.

Læs også: Bryggeri har fremgang over hele linjen

Royal Unibrew udvidede direktionen i januar, da finansdirektør Lars Jensen skiftede til en stilling som driftsdirektør, og Lars Vestergaard blev hentet ind som finansdirektør. På Finans' spørgsmål om, hvorfor Royal Unibrew ikke bare sætter Lars Jensen ind som topchef, svarer formanden, at "Lars er en god mand, det er rigtigt".

Hans Savonije har været bryggerikoncernens topchef siden 2017, og før da befandt han sig i ni år i Royal Unibrews næstøverste cheflag. han har lovet at blive på posten, indtil hans afløser er fundet, hvilket måske først sker i 2021.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.129