23948sdkhjf

Ørbæk Bryggeri kan nu bruge ølbobler i sodavand

En opfindelse, som ifølge direktøren for Naturfrisk Group, Tørk Eskild Furhauge, kan gå hen og blive et nyt, dansk eksporteventyr, er nu taget i brug på Naturfrisk-bryggeriet Ørbæk Bryggeri.

Det skriver fyens.dk.

Det østfynske bryggeri har fået installeret et anlæg, som kan opsamle overskydende CO2 fra ølproduktionen og bruge det som bobler i bryggeriets egne sodavand. Med teknologien forventer Ørbæk Bryggeri at kunne halvere det årlige indkøb af CO2, så behovet går fra 100 til 50 tons.

- På verdensplan findes der omkring 30.000 små og mellemstore bryggerier, som også vil kunne få glæde af den her teknologi, så jeg tror virkelig, der er et stort marked for det, siger Tørk Eskild Furhauge til fyens.dk.

Udstyret er udviklet af Dalum Beverage Equipment, hvis indehaver, Kim Dalum, peger på, at teknologien ikke er ny for de store bryggerier. Men den har ikke tidligere været tilgængelig for de små og mellemstore bryggerier, og investeringen har været for stor for dem, nævner han.

Ifølge fyens.dk kan det nye udstyr opsamle meget af overskuddet af CO2, rense, filtrere og opsamle det i en tank, så det kan genbruges i sodavand eller øl.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078