23948sdkhjf

Carlsberg sænker forventninger efter coronaramt halvår

Bryggerigiganten Carlsberg kommer ud af første halvår med et fald i omsætningen på 11,6 pct. til 28,8 mia. kr. Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte halvårsregnskab.

Alligevel tjener Carlsberg 2,9 mia. kr. i årets første seks måneder. Det er dog et fald på 7,3 pct. i forhold til samme periode sidste år. 

- Alle vores markeder har i højere eller lavere grad været påvirket af covid-19-pandemien, men organisationen og vores ansatte har vist enorm modstandskraft og fleksibilitet, hvilket gør os i stand til at stabilisere forretningen, udtaler adm. direktør Cees ’t Hart i forbindelse med regnskabet.

Det er ikke mindst faldende aktivitet i out-of-home-segmentet under coronanedlukningen, som har spændt ben for Carlsberg. Omsætningen i andet kvartal faldt med 14,6 pct. 

I første halvår har kun bryggeriets specialøl 1664 Blanc leveret volumenvækst - på 10 pct. - mens de øvrige kategorier går tilbage.

Særligt hårdt ramt er Tuborg, med et fald på 19 pct., og Carlsberg med 13 pct. Grimbergen har tabt volumen på 4 pct., og ciderkategorien Somersby er faldet 2 pct.

Carlsberg sænker nu sine forventninger til året og "styrker fokus på omkostninger, økonomi og likviditet". Forvetningen er nu et fald i organisk indtjening, ebit, på mellem 10 og 15 pct.

- I erkendelse af, at vi står i en ny markedssituation, inklusive ændrede forbrugerpræferencer og et lavere salg til restaurationsbranchen, tager vi nu skridt til at tilpasse vores forretning derefter, siger Cees 't Hart i en meddelelse til regnskabet - dog uden at uddybe. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078