23948sdkhjf

Danish Crown erkender kødfusk

Udenlandsk kød har fået holdbarhedsdatoen forlænget og produktionslandet ændret til Danmark. Slagteriet beklager fejlen og lover bedring fremover.
Danish Crown opkøber udenlandsk kød og forlænger holdbarheden samt påstår, det er produceret i Danmark.

Det skriver 24timer, som har forelagt afsløringen for den danske slagterigigant.

- Vi har begået en beklagelig fejl, når det vedrører et vareparti. Vi må ikke indfryse et parti ferske varer og give den en ny holdbarhed. Vore eksperter har været regelsættet igennem og konstateret, at reglerne ikke er fulgt, siger Danish Crowns salgsdirektør, Finn Klostermann.

I strid med lovgivningen
I det konkrete tilfælde har Danish Crown opkøbt et parti oksemørbrader, som oprindeligt var tysk-hollandsk vakuumpakkede kølevarer med en mindst holdbarhedsdato til juni 2011.

Herefter har slagteriet påsat nye etikker, som både ændrer holdbarhedsdatoen til august 2012 og produktionslandet til Danmark, hvorpå mørbraderne er blevet nedfrosset.

Kirsten Laursen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold fastslår over for 24timer, at både datoforlængelsen og ændringen af produktionslandet på etiketten er i strid med lovgivningen.

Snyd med produktionslande i Aldi
Danish Crowns salgsdirektør, Finn Klostermann, understreger, at man nu gennemgår alle procedurer for at undgå lignende sager i fremtiden.

- Det er en uheldig sag. Vi er en stor virksomhed og skal have styr på den slags. Vi har den rutine, at når vi bliver gjort opmærksom på fejl, eller selv konstaterer fejl, så henvender vi os til fødevaremyndighederne, og det har vi netop gjort i denne sag, siger han til avisen.

24timer har endvidere afsløret, at også oksekød fra Polen, Tyskland, Italien, Frankrig og Spanien mærkes som produceret i Danmark og sælges i Aldi-butikker.

Det er dog ikke lykkes få en kommentar fra Aldis danske direktør, Jan Lund, skriver avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109