23948sdkhjf

Godt gang i bageriet

Bagerierne har det generelt hårdt i det meste af landet, men fynboerne svigter ikke de deres lokale bagermester.
Gerner Pedersen, som er formand for Fyns Bagerlaug og ejer af Gernes Konditori i Svendborg fortæller Fynes.dk, at der pt. er 65 bagere i det fynske bagerlaug og herudover eksisterer der syv-otte bagere uden for. Han genkender derfor ikke den kedelige tendens, som hersker i resten af landet. Ifølge Fyens.dk er det en ugentlig begivenhed, at en bager må dreje nøglen om.

- På Fyn er vi ikke så hårdt ramt som resten af landet. I løbet af de sidste par år er der lukket fire bagerbutikker på Fyn, fortæller han til Fyens.dk.

- Det skyldes nok, at kvaliteten på bagerne er, som den skal være. Og så har fynboerne nok forstået, at rigtigt bagerbrød kommer fra en bagerbutik, siger han videre og henviser til det brød, man kan købe hos supermarkeds-bagerne.

Han oplyser desuden, at der for ti år tilbage var 115 bagere på Fyn, og det har i hans øjne været en naturlig nedgang som også har været kendetegnet for de små købmænd og slagterforretninger.

Læs også: Tankstationer truer bagere på levebrødet
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094