23948sdkhjf

Rokkedahl Food vendte millionminus til millionplus

Den nordjyske kyllingevirksomhed Rokkedahl Food, der i 2017 indviede et nyt slagteri bygget til specielt at håndtere økologiske og fritgående kyllinger, har efter nogle svære år med millionunderskud fået plus på bundlinjen.

Regnskabet for 2019 viser et overskud før skat på 4,2 millioner kroner, hvor der året før var underskud på 8,3 millioner. I 2017 var underskuddet på 18,2 millioner.

- Årets resultat er i overensstemmelse med den forventede udvikling for 2019. Der er implementeret en række optimeringer i slagteprocessen. Endvidere har det været muligt at implementere prisstigninger hos en række danske detailkunder, konstaterer ledelsen i sin beretning.

Rokkedahl Food er stiftet af familien Rokkedahl, som siden 1960'erne har opdrættet kyllinger i Kølby ved Nibe. Efter at familiens eget slagteri blev indviet i 2017, købte konkurrenterne hos Danpo året efter 51 procent af Rokkedahl Food. Det betyder, at også Danpos såkaldte velfærdskyllinger nu bliver slagtet i Kølby.

Om selskabets forventninger til fremtiden hedder det i regnskabet, at det er for tidligt at sige noget om, hvilken effekt covid-19 vil have på omsætningen og indtjeningen i 2020.

- Men forbruget af kylling udvikler sig fortsat positivt. På trods af et fald i danskernes forbrug af animalsk protein udviser især kategorien for kølet kylling vækst. Selskabet har foretaget en række initiativer til optimering af riften, som forventes at medføre en markant forbedring af resultatet for det kommende år, konstaterer ledelsen.

Selve opdrættet af Rokkedahls kyllinger er placeret i selskabet Rokkedahl Landbrug, som stadig er fuldt ud ejet af Rokkedahl-familien med Mark Rokkedahl i spidsen. På kyllingefamiliens hjemmeside fremgår det, at Rokkedahl efter flere udvidelser nu er Danmarks største kyllingelandbrug med 50 stalde fordelt på 10 enheder, og at antallet af opdrættede kyllinger i 2011 nåede op på cirka 10 millioner, svarende til 10 procent af Danmarks samlede opdræt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078