23948sdkhjf

Harboe: Afgifter sætter indtjeningen under pres

Trods vækst i et udfordrende marked nedjusterer bryggerikoncernen sine forventninger til helåret grundet krise, hård konkurrence og frygt for øgede danske afgifter.
I en netop offentliggjort regnskabsmeddelelse nedjusterer Harboe-koncernen sine forventninger for helåret. EBITDA sænkes til 150–160 mio. kr. mod tidligere 160-170 mio. kr. ligesom forventningerne til årets resultat før skat justeres til 60-70 mio. kr. mod tidligere 70-80 mio. kr.

Den økonomiske udvikling, stigende råvarepriser, mere intensiv konkurrence kombineret med en aktuel risiko for nye danske afgifter er ifølge bryggeri-koncernen faktorer, der alle sætter øget pres på indtjeningen. Og det er altså med den begrundelse, at bryggeriet har valgt at nedjustere.


- Det er positivt at se, at vores intensive fokus på høj kvalitet, udvikling af nye stærke produkter og fleksible emballageløsninger kan skabe vækst i et ellers ganske udfordrende marked. Vores internationale fokus og målrettede indsats for at udnytte et attraktivt markedspotentiale i vækstregioner uden for Nordeuropa bidrager i stadig stigende omfang til koncernens resultater, lyder kommentaren fra adm. direktør Bernhard Griese og fortsætter:

- Vi arbejder systematisk på at fastholde den solide position, vi har etableret på det nordeuropæiske marked, og samtidig styrke vores eksponering mod vækstmarkeder, hvor Harboes innovative og målrettede produktsortiment kan markedsføres i mindre prisfølsomme segmenter.

I årets første halvår præsenterer Harboe en EBITDA på 83,9 mio. kr. mod 117,8 mio. kr. i samme periode sidste år. I samme periode er koncernresultatet før skat gået fra 52,1 mio. kr. i 2010 til 38,9 mio. kr. i indeværende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093