23948sdkhjf

Summerbird gik lidt ned - dårligste resultat siden 2009

Chokoladeproducenten Summerbird i Assens på Fyn kom ud af 2019 med et resultat efter skat på 3,3 millioner kroner - en tilbagegang på cirka 350.000 kroner sammenlignet med året før. 

Resultatet er det dårligste Summerbird-resultat siden 2009, og langt fra jubelåret 2016, hvor bundlinjen viste et resultat efter skat på over 28 millioner kroner. Men stifter, hovedaktionær og direktør Mikael Grønlykke kan stadig konstatere, at virksomheden er velpolstret med en egenkapital på nu godt 36 millioner kroner.

Bruttofortjenesten steg sidste år med 2,2 millioner kroner, og også driftsresultatet var bedre end året før. Det steg med over 700.000 kroner til 3,9 millioner. 

Ledelsen har i regnskabet ikke mange kommentarer til tallene, men det fremgår, at tilbagegangen på bundlinjen blandt andet hænger sammen med finansielle omkostninger vedrørende tilknyttede virksomheder.

Det er ikke lykkedes Food Supply at få en kommentar fra Michael Grønlykke, som i regnskabet nævner, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at opgøre størrelsen af den negative påvirkning af covid-19.

Til Fyens Stiftstidende fortalte han i juni, at Summerbird ikke har mistet omsætning under coronakrisen, uden at han ønskede at uddybe tallene. 

Avisen kunne ved samme lejlighed fortælle, at Summerbird hurtigt havde rystet coronakrisen af sig og søgte 45 timelønnede medarbejdere fra august. Det skete, efter at virksomheden havde sendt omkring halvdelen af de 100 ansatte hjem i begyndelsen af krisen, hvor også 10 butiksansatte og fire funktionærer blev opsagt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079