23948sdkhjf

Internationalisering koster dyrt for Sticks’n’Sushi

Sushikædens etablering i London har i 2010 kostet på bundlinjen. Men investeringerne viser sig allerede at give afkast blot to måneder inde i det nye regnskabsår.
Sticks’n’Sushi har i 2009/2010 foretaget betydelige investeringer i udlandet, hvilket har kostet store beløb i bl.a. Human Ressources. Samtidig har koncernen foretaget ændringer i flere led i organisationen, hvilket også har påvirket årets resultat negativt.

Sidst men ikke mindst fremhæver ledelsen i Sticks’n’Sushi, at koncernens nye restaurant på toppen af Tivolis Kongres Hotel har krævet øjeblikkelig opnormeing samt ekstra uddannelse af personale, hvilket også på den korte bane har influeret regnskabet negativt.

Samlet set har ovenstående investeringer belastet regnskabsåret negativt med 8,5 mio. kr. Årets driftsresultat er dermed endt på 8,1 mio. kr. mod budgetteret 17 mio. kr. Resultatet før skat er endt ud med et underskud på 1 mio. kr.

- Året har været et paradoks. Det ar været et fantastisk år, med en masse vigtige projekter og infrastrukturelle investeringer, der har resulteret i et utilfredsstillende resultat. Ledelsen kan ikke udtrykke tilfredshed med resultatet, men anerkender de årsagsforklaringer, der ligger til grund for samme, lyder det i ledelsesberetningen.

Et urevideret resultat for perioden 1. juli til 30. september 2011 viser, at det atter går i den rigtige retning. På blot to måneder er det lykkedes at skabe et driftsresultat på 4,8 mio. kr. og et resultat på 2,5 mio. kr. før renter og skat. Det anser ledelsen som tilfredsstillende og udtrykker stor tiltro til, at koncernens investeringer i udlandet begynder at give afkast i de kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11