23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Karamel-ekspert gør klar til at angribe for alvor

Efter at have udtænkt og produceret danske lækkerier i næsten 15 år gør chokolade- og karamel-eksperten Michael Jacques Lentz nu klar til at se sine chokolader og karameller ude i den store verden.

Han stiftede Lentz Chocolatier i 2013, og efter et par partnerskaber i branchen har virksomheden nu skiftet navn til Lentz Copenhagen under helt nyt ejerskab. Men stadig med Michael Jacques Lentz som den drivende kraft og ham, der udvikler alle opskrifterne.

- Michael er uden tvivl en af Danmarks tre-fem bedste chocolatiers, og ikke mindst hans karameller er helt unikke. Mange er rigtig dygtige til at lave chokolade, men ingen kan lave karameller som Michael - så det er dér, vi for alvor vil gøre en indsats, også på nye markeder, siger en af de nye folk bag Lentz Copenhagen, Karsten Storgaard fra chokolade- og konfektureproducenten Bon Coca.

Fusion uden succes

Lentz-fabrikken har gennem alle årene ligget i Taastrup; i lejede lokaler men med egne maskiner. 

I 2016 valgte Michael Jacques Lentz at fusionere med den sønderjyske chokoladefabrik Xocolatl, men det samarbejde blev aldrig den helt store succes. I stedet valgte han at købe Lentz tilbage sammen med Chokolade Compagniet/Estate Coffee, som havde planer om at flytte produktionen til Fyn. Men inden det faldt i hak, kom Lentz Copenhagen på nye hænder.

- Nu skal vi for alvor til at have Lentz Copenhagen ud på eksportmarkederne. I forvejen er der en begrænset eksport; vi leverer blandt andre til stormagasinet Harrod's i London, fortæller Karsten Storgaard, der er kommet med i Lentz Copenhagens bestyrelse.

Inden Michael Jacques Lentz etablerede sin egen chokolade- og karamelfabrik, var han blandt andet ansat hos Tom's, for hvem han var med til at udvikle gourmetbrandet A Xoco.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.141