23948sdkhjf

Vinderne i Årets Liquorice Taste Award 2021 blev..

Traditionen tro kåres årets produkt med smagen af lakrids på årets Lakridsfestival og også i år var der kamp om det sorte guld.

Vinderne blev offentliggjort og hyldet på Lakridsfestivalens 10-års jubilæum i Haaning Collections i lørdags. 

- The Liquorice Taste Award handler naturligvis om at synliggøre og fremhæve de bedste produkter med smagen af lakrids, men også om at hylde det gode madhåndværk og de passionerede producenter, der fortjener et skulderklap og ekstra rampelys for deres vedholdenhed og kompromisløshed, siger Eva Vedel, der er arrangør af Lakridsfestivalen.

Smagspanelet, der består af madentusiaster med smag for de gode råvarer, det gode håndværk og smagen af lakrids smagte sig gennem 12 udvalgte produkter, der blev  bedømt ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Guldet gik til Calling Nature for deres lakridsvingummi med heksehyl.

- Flot i alt! Vidunderlig konsistens og smag, imponerende at ramme så flot et produkt uden brug af gelantine, wow!, lød det fra smagsjuryen.

Sølvprisen gik til Gillejeisen for deres lakridsis. Her lagde smagsdommerne mærke til at isen, var dejlig cremet, fyldig i smagen med skøn balance og en lakridssmag, der går lige til kanten.

Bronzeprisen gik i år til Lentz Copenhagen for deres lakridskaramel med havsalt.
Her var det en flot ren smag, god struktur, lækker fløjlsblød og perfekt afstemt lakridsmængde og havsalt, der gjorde udslaget.

Dommerpanelet i The Liquorice Taste Award 2021 bestod af følgende:

  • Louisa Lorang, TV-kok, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler.
  • Maja Ambeck Vase, Kagekunstner, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler.
  • Mikkel Shafi, Passioneret madiværksætter.
  • Judith Kyst, Bestyrelsesformand i Fairtrade Danmark og direktør i Madkulturen, der sætter fokus på madglæde, gode råvarer og bæredygtighed.
  • Ester Lorang, juniordommer og lakridsentusiast (vi har erfaret, at børn ikke blot værdsætter god kvalitet, men også har ualmindeligt skarpe smagsløg.Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078