23948sdkhjf

Igen stort underskud i Vejle Bryghus

Endnu et massivt underskud i Vejle Bryghus mere end halverer egenkapitalen. Bryghuset giver dog ikke op, men er klar til at spare og kæmpe sig ud af krisen.
I sommers måtte Vejle Bryghus gennemføre store besparelser. Spørgsmålet er dog, om besparelserne har været tilstrækkelige. Det nyligt offentliggjorte regnskab for Vejle Bryghus viser nemlig et underskud på over 3 mio. kroner efter skat, skriver Beerticker.dk.

Underskuddet er blot det seneste i en række af konstante underskud i de seneste 5 år. Lyspunktet er dog, at underskuddet trods alt er mindre end de røde tal på bundlinjen i regnskabsåret 2009/10 på 3,7 mio. kroner.

For tiden løber pengene altså hurtigere ud af tankene end øllet. Egenkapitalen er i løbet af året blevet reduceret fra 5.976.000 kr. til 2.925.000 kroner ved regnskabsårets afslutning 30. juni.

Utilfreds men håbefuld ledelse
Vejle Bryghus fremhæver, at resultatet er præget af meget høje omkostninger og alt for lav omsætning. Markedet er præget af stærk konkurrence, hvilket betyder, at bryghuset forventer at det vil kræve yderligere investeringer i form af fadølsanlæg og/eller markedsføringstilskud for at forøge salget.

Bryggeriets ledelse anser resultatet som utilfredsstillende. Samtidigt vækker den stærkt faldende egenkapital bekymring, og ledelsen arbejder på at fremskaffe den fornødne kapital til at fortsætte driften.

Måske kan der dog skimtes lys i horisonten. De store besparelser, der blev foretaget i år, vil påvirke det næste regnskab. Ledelsen forventer derfor en resultatforbedring på mellem kr. 2 – 2,5 mio. i det kommende regnskabsår.

For at dette kan holde, kræver det dog, at omkostningerne ikke stiger yderligere, og at omsætningen som minimum kan holdes. Begge er målsætninger, som kan blive store udfordringer i den kommende tid.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079