23948sdkhjf

Svaneke Bryghus indstillet til erhvervspris

Fredag bliver Årets Virksomhed på Bornholm kåret, og en af de tre finalister er Svaneke Bryghus, som har brugt det meste af året på at gøre sin ølproduktion endnu mere grøn.

Bryghuset kan ved årets udgang kalde sig det første CO2-neutrale bryggeri i Danmark, når man i november kan tage et nyt genvindingsanlæg til kulsyre i brug.

- Man tilsætter kulsyre, når øllet tappes. Men samtidig dannes der kulsyre, når øllet gærer. Med den kapacitet, vi har i øjeblikket, producerer vi ca. 72 tons kulsyre om året, der bliver sluppet ud i luften - og vi køber 35 tons, som bruges når øllet tappes. Det er jo fjollet, har brygmesteren hos Svaneke Bryghus, Jan Paul, tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

- Vi gør det for at være bæredygtige, men vi sparer også på at købe kulsyre hjem. I stedet kan vi sælge overskydende kulsyre, siger bryghusdirektør Steen Jespersen til Bornholms Tidende.

Ifølge avisen har bryggeriet allerede lavet en aftale med en distributør om videresalg af kulsyren. Det kan til gengæld opveje for, at det koster Svaneke Bryghus nogle hundrede tusinde kroner årligt at bruge grøn energi.

Prisen som Årets Virksomhed uddeles af Bornholms Erhvervsservice som erkendelse til øens virksomheder, der ”har gjort sig særligt bemærket inden for grøn og bæredygtig omstilling”. Prisoverrækkelsen skulle være foregået i maj, men blev udskudt på grund af corona.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078