23948sdkhjf

Legendarisk Pepsi-boss er død

Ikke mange fødevarefolk efterlader sig hundredetusindevis af nuværende og tidligere ansatte, når de dør - men det gør Don Kendall, legendarisk topchef hos colagiganten Pepsi, skriver PepsiCo i en pressemeddelelse om manden, der gjorde Pepsi til en af USA's største virksomheder.

Don Kendall døde lørdag i sit hjem i Connecticut, 99 år gammel.

Han var topchef hos Pepsi-Cola og PepsiCo i 23 år. Og selv om han officielt trak sig tilbage i 1986, forblev han i mange år derefter en værdsat rådgiver for koncernens ledere, konstaterer PepsiCos nuværende CEO, Ramon L. Laguarta, i en hyldest til forgængeren.

Don Kendall var arkitekten bag fusionen mellem Pepsi-Cola Company og snackproducenten Frito-Lay i 1965. Under hans ledelse blev PepsiCo en af verdens største fødevareproducenter, og han stod i spidsen for en udvikling, der næsten 40-doblede omsætningen; fra 200 millioner til 7,6 milliarder dollars.

Alt sammen efter at han i 1947 troppede op hos Pepsis hovedkvarter i New York og søgte en stilling som sælger. Han fik i stedet job i tapperiet og senere som chauffør, inden han begyndte en sikker march mod den absolutte top. Den nåede han i 1963, da han blev formand og CEO for Pepsi-Cola Company.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.234