23948sdkhjf

Endnu mere økologi på Foodexpo

I tråd med regeringens udmelding om, at 60 procent af al offentlig bespisning fremover skal være økologisk, byder Foodexpo i marts indenfor til et udvidet økologisk område.
Antallet af økologisk udstillere på Foodexpo er siden sidste messe i 2010 vokset med 15 styk.

Et emne der med garanti vil blive vendt på Foodexpos økologiske område til marts, er en vedtagelse i regeringens nye finanslov. Nemlig det, at 60 procent af de godt 500.000 måltider, der dagligt serveres på offentlige institutione, på sigt skal bestå af økologiske råvarer.

- Vi forsøger at tage afsæt i det, der sætter dagordnen for vores besøgende netop nu. Med det nye tiltag i finansloven mener vi, at det var vigtigt at udvide det økologiske område og på den måde tilbyde endnu mere inspiration og vejledning til de besøgende. Vi er derfor glade for, at Økologisk Landsforening har 32 økologiske udstillere med på Foodexpo 2012, siger projektchef Henriette Træholt. Til sammenligning var der17 udstillere repræsenteret på Økologisk Landsforenings stand på Foodexpo 2010.

Mere relevant end nogensinde
Hos Økologisk Landsforening er der begejstring for Foodexpo:

- Det er mere relevant end nogensinde at sætte fokus på økologi i offentlige køkkener og vi ser Foodexpo som en god platform til at vise hele paletten af muligheder og den store diversitet, der også findes i økologiske varer, siger Rikke Grønning, foodservice medarbejder i Økologisk Landsforening. Hun fokuserer samtidig på, at omlægningen til økologisk køkken ikke nødvendigvis behøver at betyde et brud på de fastlagte budgetter.

- Det er også noget af det, vi kan guide i på messen. Vi glæder os til Foodexpos udvidede økologi område. For os er messen den førende fødevaremesse i Danmark og dét sted vi kan komme i kontakt med alle køkkener og producenter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109