23948sdkhjf

Restauranter revser coronaregler: Omsætningsmulighed nede på 25 pct.

De helt store tabere i samfundskampen mod corona er udespisningsbeværtningerne, der, som reglerne er nu og frem til 18. oktober, skal lukke klokken 22. 

Beslutningen har fået hårde ord med på vejen, og selv repræsentanter for de borgere, der er særligt sårbare i forhold til covid-19, har advaret mod for kraftige restriktioner, der med kun lille sandsynlighed vil gøre en forskel på smitteniveauet.

- Man skal passe på, at man ikke skyder gråspurve med kanoner, har formanden for Lungeforeningen, Torben Morgensen, tidligere på måneden udtalt til Ritzau.

Og i restaurationsbranchen vil en ekstra times åben have stor betydning for omsætningen og dermed chancen for at overleve.

- Det har en kæmpeforskel for os. Vi har nogle afstandsregler, som betyder, at vi nogle steder er nødt til at halvere pladserne. På Radio har vi halveret antallet af pladser. Når vi skal lukke klokken 22, kan vi ikke sælge stolene to gange, og betyder at vi kun har 25 pct. tilbage af vores potentielle omsætningsmulighed. Hvis vi skal sælge stolene, kan klokken 23 - eller endnu bedre klokken 24 - betyde en megaforskel for os. Det betyder, at vi kan sælge stolen to gange frem for én gang, siger adm. direktør og indehaver af restauranterne Alamanak, Studio, The Mission og Radio Merete Holst til Berlingske.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078